Anna van Cato

Projectinformatie

Het programma

Op de plek waar nu nog het vervallen pand van Restaurant Ancari en de achterliggende Bongo’s Bar staan, wordt gestart met de ontwikkeling van 14 woningen.

  • 4 twee-onder-één-kapwoningen (vrije sector koop)
  • 8 midden- en hoekwoningen (betaalbare koop)
  • 2 vrijstaande woningen (vrije sector koop)
  • Er wordt in de uitwerking van de bestemmingsplanwijziging ook een aangrenzend perceel meegenomen. Dit maakt geen onderdeel uit van het project en zal door externen verder ontwikkeld worden.

De gemeente Lingewaard heeft medewerking verleend aan de verdere uitwerking van de plannen. De volgende stap is het ter inzage leggen van het gewijzigde bestemmingsplan. De prognose is dat de woningen in februari 2024 in verkoop kunnen.

Energiezuinig en duurzaam

De woningen in het project Anna van Cato worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Er zal dankbaar gebruik worden gemaakt van de zon door het gebruik van zonnepanelen. Er komen geavanceerde warmtepompen en er zal vloerverwarming toegepast worden. Natuurlijk worden de woningen hoogwaardig geïsoleerd en worden er duurzame materialen gebruikt die rekening houden met het milieu én de gezondheid van de toekomstige bewoners. Duurzaam bouwen is meer dan alleen energiebesparing.

Waar komt de naam Anna van Cato vandaan?

Tijdens de zoektocht naar de historie van deze bijzondere plek (met zeer gewaardeerde hulp van de Historische Kring Doornenburg) ontdekten we dat op deze locatie vroeger al een café annex winkel zat met de naam Anna van Cato. De beheerder van dit café was Cato en zij werd ondersteund door haar dochter Anna. Oudere Doornenburgers weten dat waarschijnlijk nog wel.

Het buurtschap “de Scherpe Hoek” was een hechte buurt, men keek naar elkaar om en zocht elkaar op.  Door het project de naam Anna van Cato te geven, leggen we de link naar vroegere tijden met een knipoog naar de nieuwe buurt waar iedereen veilig en fijn met buurtgenoten samenleeft.